Omschrijving  
Plaats  
Omvang project  
Periode  
IKC
Maassluis
2.400 m²
2016 - 2017

In het ‘tuindorp”  sluispolder-west in Maassluis worden bestaanden huizen vernieuwd, tussen deze huizen word een Integraal Kind Centrum gebouwd.

Onderdeel van dit Centrum zijn een kinderdagverblijf, een school en een sportzaal. 

Het betreft een Design, Build & Maintain uitvraag op basis van een Definitief Ontwerp.

Ten aanzien van de elektrotechnische en werktuigkundige installaties hebben wij een Voorlopig en een Definitief Ontwerp opgesteld aan de hand van het PvE van ICS adviseurs en het PvE frisse scholen in samenspraak met de gebruikers.

Hierbij zijn alle installatiedelen in detail bepaald en vertaald in de diversen blok en principeschema's alsmede de plattegronden per discipline. bbp advies heeft met haar kennis de opdrachtgever en gebruikers meegenomen door het installatietechnisch ontwerpproces van grof naar fijn.

Op basis van de frisse scholen gedachte en het PvE zijn wij uitgegaan van klasse B waarbij, met twee voeten op de grond, een goed installatieconcept is ontwikkeld. Hierbij stond comfort en beleving op de eerste plaats.

Er zijn geen concessies gedaan aan het klimaat in het klaslokaal en is er gekozen voor het zeer energiezuinige installatieconcept met decentrale ventilatieunits welke per lokaal zowel op CO2 als op ruimtetemperatuur kan worden geregeld.

Gezamenlijk met een warmtepomp welke kan verwarmen en koelen alsmede een compleet LED lichtontwerp, aanwezigheidsdetectie en PV panelen op het dak is een optimum bereikt met een zeer gunstige EPC uitkomst en een perfect comfort.

Opdrachtgever: Gemeente Maassluis

Opdrachtgever: Uniek

Projectmanagement: ICS adviseurs

Architect: Frencken Scholl Architecten

Overige links: Sluispolder west