Herontwikkeling Rijksmonument Berchmanianum te Nijmegen

Omschrijving  
Plaats  
Omvang project  
Periode  
Herontwikkeling Rijksmonument Berchmanianum
Nijmegen
8.500 m²
2015 - 2018

Het Berchmanianum of Collegium Berchmanianum is een voormalig college en het verblijf van de Sociëteit van Jezus in de wijk Brakkenstein van Nijmegen, Nederland. Het werd geopend in 1929 en is een rijksmonument.

Het gebouw wordt nu ontwikkeld als academiegebouw voor de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Wij hebben deze opdracht gezamenlijk met S2H Ingenieurs te Wageningen verworven vanuit een raamovereenkomst die deze vof heeft met de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Wij zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de elektrotechnische - en werktuigkundige installaties vanaf de start van het project als Voorlopig en Definitief Ontwerp, de Technische Uitwerking, uitvoeringsbegeleiding tot en met de realisatie, oplevering en en nazorg.

Vooral door het monumentale karakter van het gebouw met gewelven op alle verdiepingen en cultuur historische elementen maakt dit project uitdagend en innoverend.

Samen met de architect constant zoekend naar de meest ideale oplossing zonder aantasing van dit prachtige monumentale gebouw.

Binnen dit monument wordt een geheel Laag Temperatuurs verwarmings en Hoog Temperatuurs Koeling ontworpen met Hoog Rendement warmteterugwinning, CO2 sturing op individueel niveau, LED verlichting, aanwezigheidsdetectie en dergelijke.