Hoofdkantoor NUON te Amsterdam

Omschrijving  
Plaats  
Omvang project  
Periode  
Hoofdkantoor NUON
Amsterdam
28.000 m²
2010 - 2013

Voor de NV Nuon hebben wij in opdracht van Procore Huisvesting- en Facility Management diverse locaties mogen adviseren. De grootste tot nu toe betrof de verhuizing van het hoofdkantoor aan de Spaklerweg naar gebouw Nieuw Amsterdam. Van dit gebouw bestaande uit een hotel, parkeergarages, horeca plint en kantoren is ca. 28.000 m2 gehuurd door de NV Nuon. Het nieuwe werken is geïntroduceerd en dus zijn er flexibele werkplekken, neighbourhoods, livingrooms, meetingrooms, belcellen en dergelijke gerealiseerd. Voor  een aantal speciale ruimten zoals de tradefloor zijn vaste opstellingen met stroomonderbrekingsvrije werkplekken ontworpen.

De te adviseren installaties betreffen de gebouwgebonden installaties zijnde de centrale elektrotechnische voorzieningen, (nood)verlichting, brandmeld- en ontruiming, ca. 6.500 data-aansluitingen met MER en SER ruimten compleet met redundante noodstroomvoorziening (TIER 3), W-LAN en DAS installatie, AV-installatie met video conferencing systemen, toegangscontrole- en inbraaksystemen alsmede bewakingscamera's.

Tijdens de duurzame transformatie van gebouw Nieuw Amsterdam is Nuon als huurder aan boord gekomen. De revitalisering heeft de kwaliteit van het gebouw verbeterd, zowel functioneel, esthetisch en qua duurzaamheid. Voor een objectieve meting van de duurzaamheid is de BREEAM-methodiek toegepast en is er een score van 3 sterren behaald, ofwel "VERY GOOD". Naast de verbeteringen aan de verlichting, het binnenklimaat en de ventilatie zijn er individuele regelingen toegepast. Door middel van collectieve stadswarmte en -koeling is het energieverbruik verminderd. Dit door het benutten van duurzame bronnen van verwarming en koeling. Om aan te tonen dat het verlichtingsplan aan de gestelde credits HEA 4, 5 en 6 voldoet, is er een technisch gespecificeerd verlichtingsplan door ons gemaakt waarin is aangegeven welke verlichting is toegepast op welke plekken, gespecificeerd naar gebouw-/ruimtefunctie. Per type verblijfsruimten zijn de gedetailleerde lichtberekeningen door ons vervaardigd.

Opdrachtgever:  Procore Huisvesting- en Facility Management
Opdrachtgever:  CBRE
Opdrachtgever:  NV Nuon

Projectmanagement:  BBN
Projectmanagement:  Procore Huisvesting- en Facility Management

Architect:  Architecten Cie
Architect:  Heyligers design + projects