Under Armour, Europees hoofdkantoor te Amsterdam

Omschrijving  
Plaats  
Omvang project  
Periode  
Under Armour, Europees hoofdkantoor
Amsterdam
4.500 m²
2016 - 2017

Op het Stadionplein voor het Olympisch Stadion staan twee markante gebouwen met de wel bekende naam De Citroëngebouwen (Zuid 1931 en Noord 1962), beide ontworpen door architect Jan Wils (1891-1972). Ze maken deel uit van het terrein rond het Olympisch Stadion, de bekendste schepping van deze Nederlandse architect.

Het noordelijke Citroëngebouw ‘The Olympic 1962’ aan het Stadionplein in Amsterdam krijgt een nieuwe bestemming. Architectenbureau Rijnboutt uit Amsterdam is verantwoordelijk voor deze transformatie. Het Amerikaanse sportmerk Under Armour krijgt in dit rijksmonument haar hoofdkantoor met showrooms en voor hen zijn wij bezig om de complete fit-out in te passen in het casco ontwerp. 

De te adviseren installaties betreffen de gebouwgebonden werktuigkundige en elektrotechnische installaties alsmede de  huurdersvoorzieningen. Op basis van het casco installatieontwerp van TPA is er gezamenlijk een casco + installatieontwerp gemaakt dat aansluit op alle door ons te ontwerpen huurderswensen en benodigde voorzieningen voor Under Armour. 

De betreft op hoofdlijnen de volgende installaties:

- Koeling IDF-room (patch-/serverruimte)
- Noodstroom IDF-room
- Aanvulldende vloerverwarming en -koeling
- Aanvullende inductie-units
- Sanitaire installaties
- Verlichting
- Data- en telefoon installatie
- Inbraaksignalering en camerabewaking
- Uitgebebreide audiovisuele installatie met o.a. een grote videowall en diverse presentatie en conferencing systemen

De engineering van de installaties wordt geheel in BIM-3D uitgewerkt. Uitgangspunt hierbij is dat als platform wordt gewerkt in Revit en dat de installaties  zullen worden uitgewerkt tot LOD 300.

Voor de ontwerpfase is een BREEAM-NL ontwerpcertificaat behaald hetgeen zal worden doorgevoerd in de uitvoeringsfase. Uitgangspunt hierbij is “GOOD” ofwel 2 sterren.

Voor de warmte- en koude opwekking is uit gegaan van een stadsverwarmings-aansluiting en koelmachines of van warmte- en koudeopslag met warmtepompen. Op het dak komen zonnepanelen en in de garage worden oplaadstations voor elktrische voertuigen gerealiseerd. De verlichting wordt uitgevoerd op basis van LED en geschakeld op daglicht en aanwezigheid. Alle werktuigkundige - en elektrotechnische installaties worden aangesloten op het gebouwbeheersysteem.

Opdrachtgever:  MMoser Associates
Opdrachtgever:  Procore Huisvesting- en Facility Management
Opdrachtgever:  Under Armour

Architect:  MMoser Associates
Architect:  Rijnboutt