Concept 2521 Gewoon Zwemmen te Woerden

Omschrijving  
Plaats  
Omvang project  
Periode  
Concept 2521 Gewoon Zwemmen
Woerden
2.750 m²
lopend vanaf 2015

Nieuwe partner voor 2521 Gewoon Zwemmen.

2521 Gewoon Zwemmen en bbp advies, het adviesbureau voor gebouwgebonden installaties, gaan intensief samenwerken om het energiezuinige 2521 zwembad concept installatietechnisch nog verder te optimaliseren en om nieuwe 2521-varianten uit te werken. “Binnen ons zwembadconcept hebben wij continue aandacht om het zwembad nóg beter en nog energiezuiniger te maken. Stilstand is achteruitgang,” geeft Mark Bennenbroek, directeur bij 2521 Gewoon Zwemmen, aan. “Ik ben dan ook erg blij met de samenwerking die wij met bbp advies zijn aangegaan.

Toen wij benaderd werden door 2521 Gewoon Zwemmen om installatie- en ontwerptechnisch samen te gaan werken, hoefden wij niet lang na te denken. Vanaf de lancering zijn wij al onder de indruk van dit innovatieve zwembadconcept. We hebben als bedrijf onder andere jarenlange ervaring in de zwembadwereld, zowel nationaal als internationaal en willen dan ook graag onze kennis inzetten in het verder ontwikkelen van het 2521 concept,” aldus Ewout Berkhof. Michel Boerboom, zijn compagnon, geeft aan: “We gaan, met onze inmiddels meer dan een decennia aan zwembad ervaring, het huidige concept nog verder door ontwikkelen. Wij zien nog tal van optimalisatie mogelijkheden om uiteindelijk een nog lager energieverbruik te gaan realiseren. Ons team is er klaar voor.”Inmiddels is de 3.0 versie van 2521 bijna klaar, met de kennis en expertise van bbp advies zijn de afgelopen weken de Elektrotechnische en Werktuigkundige bestekken verder aangescherpt. Er gaat een nog verdere optimalisatie plaatsvinden op het gebied van het installatieontwerp, het bijbehorende beheer, onderhoud en natuurlijk het energieverbruik. 

Binnen dit zwembadconcept wordt gebruik gemaakt van Hoog Rendements luchtbehandelingskasten, Hoog Rendements HR107 centrale verwarmingsketels, warmteterugwinning, LED verlichting in de gehele accommodatie alsmede een zeer hoogwaardig geisoleerde thermische buitenschil met tripple beglazing.

Opdrachtgever:  2521 Gewoon Zwemmen

Architect:  Slangen + Koenis Architecten

Constructeur:  Bartels

Adviseur waterbehandelinginstallaties:  Bastenhof Consultancy

Overige links:  KNZB