Omvorming Zwemaccommodatie De Tongelreep te Eindhoven

Omschrijving  
Plaats  
Omvang project  
Periode  
Omvorming Zwemaccommodatie De Tongelreep
Eindhoven
10.000 m²
2017 - 2019

De zwemaccommodatie De Tongelreep kent een mooie historie ten aanzien van de zwemsport en na de bouw van het grote zwemstadion wordt als laatste fase het recreatieve gedeelte van de Tongelreep vernieuwd. Als laatste fase wordt het recreatieve gedeelte van het zwembadcomplex gemoderniseerd om in het huidige tijdsbeeld van duurzaamheid, gezondheid en leisure zijn aantrekkingskracht te vergroten en voor te bereiden op de toekomst. Er zullen 3 zwembaden worden ondergebracht in de nieuwbouw zijnde het reactiveringsbad, een 25 meter bad en een groot recreatiebad met peuterbad en tal van leuke attracties. Tevens wordt er een natte en droge horeca toegevoegd en worden kantoren en vergadercentra ingepast. 

 

 

Wij zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de elektrotechnische - en werktuigkundige installaties vanaf de start van het project in de vorm van het opstellen van een Voorlopig Ontwerp+ waarna een en ander zal worden aanbesteed. Uiteraard blijven wij betrokken bij de gehele proces namelijk de Technische Uitwerking, de uitvoeringsbegeleiding tot en met de realisatie, oplevering en en nazorg. Vooral door het aansluiten op het nieuwe duurzame warmte- en koude opwekking maakt het voor ons een leuk en uitdagend project.

Er zijn een groot aantal energiebesparende maatregelen meegenomen, zoals hoogrendementswarmteterugwinning op de luchtbehandelingskasten, LED-verlichting in het hele complex, laag-temperatuursverwarming en Hoog Temperatuurskoeling door middel van een combinatie van Water-Water warmtepompen en LuchtWater warmtepopmpen alsmede warmteterugwinning  vanuit het douchewater en afvalwater van de waterbehandelingsinstallatie door middel van een High Efficiency warmtepomp waarbij het koude water wordt voorverwarmd voor de douches. 

Opdrachtgever  Gemeente Eindhoven

Architect:  Slangen + Koenis Architecten

Overig:  Eindhoven sport